Over mij

 

 

Prachtig, altijd een verrassing, over de hele wereld, maar vooral ook dicht bij huis. Zo ervaar ik de natuur elk seizoen, het gehele jaar door! Vanaf jonge leeftijd ben ik al geïnteresseerd in al het moois wat de natuur ons te bieden heeft, maar ik heb het gevoel dat ik pas aan het begin sta van mijn kennismaking en ontdekkingstocht met en in de natuur.

Elke (vroege) ochtend verwonder ik me weer over hoe mooi de zonsopkomst kan zijn of hoe de beestjes ontwaken uit hun slaap en zich opwarmen in het prachtige ochtend licht om vervolgens de natuur in te trekken. De pareltjes van de Zonnedauw, het uitsluipproces van een libel, een Steenuiltje die zich verstopt heeft in de boom, de prachtige blauwe kleur wanneer een blauwtje zijn vleugeltjes heeft geopend………

Ja, ondanks dat ik bijna alle vormen van fotografie leuk vind, ligt mijn passie wel bij natuurfotografie. Met een kantoorbaan is het gewoonweg ook erg aangenaam om zoveel mogelijk de “buitenwereld” op te zoeken. Het liefst ga ik vroeg op pad en op zoek naar het mooiste licht en dat betekent vaak nog voor zonsopkomst in het veld. Gelukkig ben ik een ochtendmens en kan ik de rest van de dag genieten van de momenten die ik die ochtend heb mogen meemaken.

Omdat ik een aantal jaren de meeste tijd aan andere leuke bezigheden zoals sport en kinderen heb besteed, ben ik pas sinds een paar jaar echt op ontdekking in de natuur en in de wereld van de fotografie. Elke keer leer ik, doe ik inspiratie op en vooral …. geniet ik. Met deze website wil ik proberen om mijn beleving en de schoonheid van de natuur op jullie over te brengen. Voor diegenen waarvoor het niet mogelijk is om de natuur in te trekken, de schoonheid nog niet hebben gezien of gevonden of waarvoor 4:00 uur in de ochtend echt te vroeg is  😉 

Mijn foto’s laten echt maar een klein deel van onze natuur zien en de meesten zijn dicht bij mijn woonplaats genomen. Ik ben gezegend met de prachtige Brabantse Wal en de Kalmthoutse heide welke mijn “achtertuin” zijn, maar elk plekje heeft zijn schoonheden, dus ook bij jou in de buurt! Mocht je een keer mee op pad willen, interesse hebben in een foto of vragen hebben over hoe een foto gemaakt is, camera instellingen, etc., aarzel dan niet en neem gewoon vrijblijvend contact met me op!

Groet,

Ellis Pellegrom