Bomen in de keuken

Bomen in de keuken

29 september 2019 0 Door Ellis Pellegrom

Sinds enkele dagen hangt er een foto in het formaat 1000 x 700 made by myself in onze keuken. Verschrikkelijk vind ik het. Ik bedoel niet dat de foto heel lelijk is, maar het kan altijd beter (geldt overigens voor al mijn foto’s) en als ik daar dan dagelijks naar moet kijken in zo’n groot formaat dan heb ik gelijk de neiging om er weer op uit te gaan met de camera voor iets beters. Eigenlijk zou ik dat het liefst elke dag willen doen. Heerlijk ook die frisse buitenlucht. Maar goed, door mijn drukke andere bezigheden, moet ik het nu doen met het bos in mijn keuken. De kids hebben de foto en het formaat uitgekozen en eigenlijk toch geen verkeerde keuze. Geen schreeuwende kleuren en geen enge beesten maar een heerlijk buitengevoel in mijn keuken!

Er hangt niet zoveel in onze woonkamer. Een prachtige afdruk van een foto die gemaakt is door mijn zoon waar ik heel trots op ben en een giga spiegel waarvan gretig gebruik gemaakt wordt door dezelfde puberende zoon, want tja ….. als z’n haar maar goed zit. Meer niet. Maar nu zat er  een hele vriendelijke mail van Sophie van www.drukwerknodig.nl in mijn mailbox met de vraag of ik één van hun producten wilde testen en dan hier vervolgens iets over wilde schrijven. Nah, dat sla ik niet over natuurlijk! Maar tja, welk product wil ik dan testen?! Na een kijkje op hun website blijkt dat de keuze weer te reuze is. Van bierviltjes tot visitekaartjes, van tegeltjes tot ander mooi spul wat tegen de wand kan. Nu heb ik al eens eerder iets mogen testen en toen had ik voor een afdruk op Dibond gekozen. Ik was toen eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat de verschillen tussen Dibond en Forex waren. Dus je raadt het al ……… het is een mooie afdruk op Forex geworden. Dan maar gelijk de verschillen en overeenkomsten:

Om maar met de overeenkomsten te beginnen, zijn beide materialen van duurzame kwaliteit. Het is gemakkelijk schoon te maken en kan zowel binnen als buiten gehangen worden. Zowel Dibond als Forex is erg licht van gewicht en niet duur. Lijkt me erg gemakkelijk voor een foto expositie. Voordeel hiervan is ook dat je de platen niet met zware ankers aan de muur hoeft te bevestigen. Erg handig voor als je dus geen handige harry bent met het recht ophangen van deze platen en het wel eens mis gaat. Omdat ik draadjes boven een schilderij of foto persoonlijk niet zo mooi vind, heb ik bij de plaatselijke fotowinkel twee bevestigingsplaatjes gekocht voor 3,50 euro per stuk. Deze plak je aan de achterkant van de plaat en hang je over de twee schroefjes die je op de juiste hoogte in de muur hebt gefreubeld. En dan dus het verschil tussen Dibond en Forex ….. Dibond is stugger dan Forex. Forex is buigzaam en daar dacht ik een probleem in te zien. Ik had dus verwacht dat een Forex plaat van 1000 x 700 in het midden zou doorbuigen nadat deze aan de wand was bevestigd. Echter dit is dus niet zo, terwijl deze maar met twee kleine plaatjes aan de muur bevestigd is! Ik weet niet hoe dit zal zijn bij een nog groter formaat. Een voordeel van Forex ten opzichte van Dibond is dat Dibond wat grijs is van kleur. Dit betekent dat als je een foto laat afdrukken op Dibond dat je deze eerst moet bewerken op kleur zodat de juiste kleur van de foto wordt afgedrukt. De meeste leveranciers hebben wel een programmaatje waarmee je dit kan doen, maar het is wel een extra handeling. Overigens verliep het bestellen van deze afdruk op Forex, nadat ik een link van Sophie had ontvangen, binnen enkele seconden. De ontvangst van het gevaarte overigens bijna ook. Binnen een paar dagen werd deze in een stevige verpakking bezorgd. Blij mee!

Als je nu zelf iets wil bedrukken dan is een kijkje op de website www.drukwerknodig.nl echt de moeite waard en zelfs wie een boek wil drukken en uit wil brengen kan bij hen terecht www.drukwerknodig.nl/boeken/