Jaaroverzicht

Jaaroverzicht

2 maart 2020 1 Door Ellis Pellegrom

 

Ja sorry, ik weet het ….. maart is alweer begonnen. De tijd gaat veel te snel. De winter slaan we voor het gemak maar even over, letterlijk en figuurlijk. Maar een jaaroverzicht dus.

Ik heb mezelf voorgenomen om elk jaar een boek(je) te maken van door mij in dat jaar geschoten foto’s. Gewoon voor de lol, om stiekem toch te kijken wat het verschil is tussen de foto’s die ik nu maak en een paar jaar geleden, maar bovenal om (natuurlijk) de herinneringen.

Heerlijk …………… prachtige zaterdagochtend met mist en dan moet je met je dochter naar een voetbalwedstrijd. Balen, maar dan toch, nadat de mist verdwenen was en keihard zonlicht, een foto maken in een gebiedje wat je nauwelijks kent. Gelukkig was daar nog een eenvoudig en saai meerkoetje die mijn foto wilde opvrolijken.

Koekeloeren naar de bomen met prachtige herfstkleuren en dan voornamelijk naar die bosuil die er niet zit. Maar hé ……. best leuk die “stroompjes” lucht tussen de blaadjes door. En in een foto omgezet naar zwart wit, worden deze “stroompjes” extra benadrukt.

Wat fijn ook die winterfoto’s! Voor het eerst eens gebruik gemaakt van een flitser. Echte sneeuwvlokken in beeld gebracht, geslaagd (voor mij althans). En gelukkig maar, want met de zachte winters van nu blijkt het een unicum te worden helaas.

En dan kunnen natuurlijk mijn lieve natuurvriendjes niet ontbreken. En dan heb ik het niet over het fijne gezelschap waar ik me onlangs bij aangesloten heb. “VNF  De Twintigers” heten we. Definitie: Club van mensen die ooit twintig zijn geweest, twintig leden is de max en we gaan het allemaal maken in de jaren twintig. Dat laatste daar heb ik, betreffende mijn eigen persoontje, wat twijfels over gezien mijn niet zo ambitieuze instelling, maar ach…… een clubje met fijne mensen, niet te groot, leuke ideeën en veel inspiratie en ervaringen bij opdoen, dus helemaal prima. Onze eerste bijeenkomst hebben we al gehad, fotobespreking. Ik heb daar mijn eigen bedenkingen over, maar het was gezellig, heb een hoop fijne, nieuwe mensen ontmoet en ik had gelijk een slaapplaats en een chauffeur/gids om mij de volgende dag naar de Hoge Venen zonder sneeuw (maar het was de bedoeling met sneeuw) te rijden. Voor iemand als mij (zonder ambities dus) een geweldig weekend gehad!  Een prachtig gebied (ook zonder sneeuw), heerlijke wandelingen, heerlijk klote weer, heerlijk eten bij een heerlijk B&B, heerlijk gezelschap en een heerlijke bierbrouwerij, dus wat wil een mens nog meer. Genieten was het!

 

Maar nu het belangrijkste: het werkelijk vastleggen van al deze mooie herinneringen. Ik schreef al in een eerdere blog dat ik, sinds het digitale tijdperk, dit veel te weinig deed. Gelukkig zijn er een aantal bedrijven die mij daaraan herinneren. Zo ook Saal Digital.

Ik kreeg vlak voor de feestdagen een mooie uitnodiging van Saal Digital om een fotoboek uit hun Professional Line te testen. Ik ben er blij mee … het resultaat uiteraard. De keuze was reuze en ik ben er vol voor gegaan. Luxe doos van zwart leer, een acryl (!) omslag met leder afwerking en high-end print mat papier. Wat een eer om dit te mogen testen! Uit eerdere blogs kunnen jullie opmaken dat mijn software capaciteiten niet optimaal zijn. Ik ben geen digibeet, maar op het gebied (heel raar maar waar) van fotografie ben ik een leek. De software van Saal Digitaal is echter gemaakt voor typetjes zoals mij en erg gemakkelijk in gebruik. Vlak voor de feestdagen verwacht je niet dat iets snel geleverd wordt, maar niets is minder waar…. voor mijn fotobespreking met de VNF De Twintigers had ik de fotobox al in huis. Mooi dat ik deze kon laten zien en laten beoordelen door een medefotograaf. De foto’s komen erg mooi uit op het matte papier. Met name de “bomen foto’s”. Als ik er tekst bij had gezet dan had ik waarschijnlijk gekozen voor glanzend papier. Ik weet niet, kwestie van gevoel of nog een keer testen 😉 En ik ben heel erg blij met de foto’s die ik over twee pagina’s vol heb laten afdrukken. Geen nietjes, geen touwtjes die de foto doorboren, maar een prachtig strakke plaat.

Ondanks de slechts 26 pagina’s in een veel te luxe en grote doos, geweldig! De prijs voor een cadeaubox is wel erg hoog en daarvoor had ik beter een aantal pagina’s meer kunnen nemen, maar tja ….. te kritisch en toch te weinig foto’s gemaakt in 2019, dus kwam gewoon niet verder dan 26 pagina’s.

Doel voor 2020: nog meer foto’s maken die een fotoboek waardig zijn….. of gewoon genieten en ontspannen tijdens deze prachtige hobby …….. dan komen de foto’s (herinneringen) vanzelf.

Dank Saal Digital voor het mogen testen van dit pracht product.

 

 

Voor wie gelijk aan de slag wil met ook zo’n mooi fotoboek of andere fotoproducten: www.saal-digital.nl Uiteraard is iedereen natuurlijk wederom welkom om het product live te bekijken onder het genot van een bakje koffie.