Ken je deze nog, nog, nog

Ken je deze nog, nog, nog

5 januari 2019 0 Door Ellis Pellegrom

 

Onlangs kreeg ik de vraag (overigens werd deze gesteld door een van de beste portretfotografen die Nederland kent, maar da’s een ander verhaal) of ik nog wel eens foto’s uit laat printen. Nou, nee dus. Ik ben nooit zo goed geweest in het plakken van foto’s met van die irritante hoekjes die na enkele seconden al los lagen inclusief de foto die er eerst nog netjes in hing na een hoop gepruts. Zelfs de baby tijd van mijn kids heb ik overgeslagen, maarrrr ……. gelukkig heb ik een schoonmoeder waarvan de hobby “kaartjes maken” is en zo heeft zij gelukkig alle foto’s van de kids in een album kunnen plakken, knippen, versieren, 3D, 2D, met attributen, gezellige achtergronden, etc., etc.

Aan de muur hangt bij ons thuis ook niks, tenminste ….. die ene foto van mij is van de muur afgehaald en heeft plaats gemaakt voor een prachtige foto gemaakt door mijn zoon. De enige andere foto’s die ergens een plekje hebben gekregen zijn de foto’s van mijn opa’s en oma’s in de kwaliteit “wegwerpcamera”. Zonde eigenlijk. Nu, als ik (bijna) elke zondag naar mijn nog laatst levende opa ga, denk ik elke keer “ik moet echt nog een mooie foto maken van die beste man”. Dus morgen gaat echt die camera mee.

Sinds het digitale tijdperk laat ik helemaal geen foto’s meer afdrukken. Gemakkelijker is om deze op de PC te laten staan en gezien ik toch bijna de gehele dag daarachter zit… Maar ik ben er wel van om een boek in mijn handen te houden (als ik al tijd heb om te lezen) i.p.v. van een schermpje te lezen. Een paar weken geleden ontving ik het boek “Shaped by the Sea” van Theo Bosboom. Dit boek is toch echt schitterend en een aanrader. Je blijft er naar kijken en ik heb het al meerdere malen in mijn handen gehad. Nou zijn mijn fotografeer kwaliteiten bij lange na niet die van Theo Bosboom, maar ik dacht: “toch wel interessant zo’n boek”. Nee, ik ga geen boek uitgeven dus helaas jullie kunnen lang wachten op “Shaped by Me”, maar laten we eens iets proberen. En laat fotofabriek.nl nu net mij gevraagd hebben om een product van hen te proberen! Ik had de lat natuurlijk gelijk hoog gelegd na het prachtige boek van Theo Bosboom. Nou, eigenlijk wilde ik een fotoboek laten maken die aanvoelt als het lezen van een glossy magazine of een boek. Ik wilde dus niet mijn foto’s afgedrukt hebben op hoogwaardig, dik, zwaar gekwalificeerd fotopapier, want da’s ook moeilijk bladeren, maar op mooi papier wat aanvoelt als een goed magazine of fotoboek. Binnen enkele dagen had ik het binnen (erg snel overigens helemaal gezien de feestdagen). Een behoorlijk plat boekje (24 pagina’s softcover A4), maar precies wat ik zocht. Alsof het een echt boek is. Over de kwaliteit van de foto’s ben ik echt te spreken. De kleuren zijn precies zoals weergegeven op mijn PC scherm en de scherpte zoals ik had verwacht. Het bestellen van dit prachtige boekje was nog net niet zo gemakkelijk als het laten staan van de foto’s op mijn PC. Oké, ik ben niet zo handig met allerlei software dus dat was wel een dingetje. Ook al staat er duidelijk aangegeven hoe je de foto’s het beste kan plaatsen in het boek en zijn er zelfs sjablonen aangemaakt.

Wie eens de kwaliteit van het fotoboek wil inzien, is wederom welkom …… ook voor een een bak koffie.  😀 

Wie gelijk overtuigd is of voor de “niet denken gewoon doen” types, je kunt je eigen fotoboek aanmaken en bestellen op de website https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/

Uiteraard zijn er ook een hoop andere leuke fotoproducten bij hen te koop:

https://www.fotofabriek.nl/